Medicinsk Qi Gong/Tai chi Chuan

Våren 2021

Vill du känna lugnet i själen? Vill du ha en vig och samtidigt en stark kropp? Vill du bli av med dina kroppsliga krämpor och dessutom ett mycket bättre självförtroende? Prova Hjärtat’s Qi gong som är bra både för dig som anser sig vara frisk och för dig som vill må bättre.

Vår kursstart i Medicinsk Qi gong våren 2021:
Pga corona virus pandemin har vi uppehåll tills vidare, sorry
Vi återkommer och önskar er alla ett Gott Nytt År och god hälsa

Privatpersoner/Företags grupper:  Jag kan skräddarsy ett specifikt program för gruppträning efter önskemål för den period som önskas. Ni kan välja en dagskurs, helgkurser, kvällskurser, 3, 5 eller 7 intensiva dagar eller en kombination av kvälls-samt dagsträning med eller utan behandlingar. Maila eller ring för mer upplysningar och priser.

Klicka här för att se ett klipp från vår Qi Gong undervisning i Riga, Lettland.

“Abder är en fantastisk duktig Qi Gong instruktör, professionell, kunnig, bra pedagog och utrustad med både humor och tålamod”. Tomas Wikström

 

“Abder, jag kan ju inte påstå att jag ser Qi Gong som en quick fix, jag minns förra omgången när jag gick flera terminer och trots att jag inte lärde mig alla rörelser ordentlig (och inte heller tränade hemma speciellt mycket) så upplevde jag ändå en positiv effekt på lite längre sikt, balansen blev bättre och jag kände mig rörligare.
Ha det gott! Carpe diem. Pat”

Om Medicinsk Qi Gong

Vi praktiserar Hjärtats Qi Qong som är en medicinsk metod med följande fördelar:

  • Den hjälper till att reducera vikt
  • Den håller en mjuk och smidig
  • Den ökar ens kroppkännedom (läs deltagarnas kommentarer!)
  • Den ökar ens energi och förbättrar både koordination och    koncentration
  • Den ökar ens självförtroende
  • Den kan göras på ens arbetsplats som mikropaus ( läs mer under mikropaus )

De som tränat metoden menar att de fått bättre balans och bättre kroppshållning tack var en större kroppsmedvetenhet.

Deras kropp har blivit spänningsfri och de märker tydligt att de rör sig   mycket lättare. Detta stämmer även med deras förmåga att koncentrera sig.

Denna metod sändes av UR-Akademin genom TV1 hösten 1997 under namnet Medicinsk Qi gong för Kropp och Själ . Metoden blev mycket populär och repriserades våren 1998

Vad säger våra deltagare?

“Res bort en timme i veckan. Du kan resa i både kostym, balklänning eller mysbyxor.
Går du på Abders medicinska Qi Gong gör du en inre och yttre kroppsresa. Man glömmer allt annat helt i en timme och när man går hem så känner man sig skönt avslappnad.”

– Ulf Prawitz

“Jag letade efter en träningsform som ser till hela människan.
Hjärtats Qi Gong ger mig både fysisk och mental träning och stärker mig i min vardag.
I mitt yrke som saxofonist och utövare av ett konstnärligt yrke får jag lättare att använda min kropp på ett ultimat sätt med mindre förslitningsskador samt en större spirituell närvaro tack vare den djupgående träning Abder Cheikh ger. Att det finns plats för både allvar och skratt under träningspassen ger mig en känsla av att det är kul att gå och träna”

– Fredrik Kronkvist